Een dag vol verrassingen

(15 aug, om 09:18 PM – lokale tijd)

Goedenmiddag voor jullie/goedenavond voor mijzelf

Deze dag begon met maar enkele uurtjes slaap vanwege de jetlag. Maar niet getreurd, de dag is voor mij nog niet om. Het was vandaag een dag vol leuke gebeurtenissen.

Toen ik gisteren aankwam, kwam het niet in mij op om nog drinken en wat te eten mee te pakken naar de Kalo Terrace. Dusssss, deze ochtend had Mariel nog niks te eten of te drinken in huis. Dus is ze vanmorgen op verkenning getrokken in de S King St. (dat is een straatnaam). Hier vond ze een lekker koffiehuisje: Koa Café. Wie mij kent, weet dat ik geen koffie drink, dus ik zat daar lekker op mijn gemak te genieten van een theetje (pepermunt met veel suiker) en een croissant. Wisten jullie dat er hier alleen salted cream is? Dit is gezouten boter. Dat gaat even wennen worden. Na mijn heerlijk ontbijt, dacht ik, ik ga nog een beetje rond dwarrelen doorheen de straat.

IMG_5948.jpg

Eenmaal terug bij Kalo Terrace, werd mijn gevoel te sterk: Ik wil een fiets. Dus Mariel nam een paar dollartjes mee en ging op sjouw. De fiets moest echter even uitgesteld worden, want zonder google maps of kaarten van Apple, kom ik niet veel verder. Dus heeft Mariel een abonnement gepakt bij Cricket. Wat het mooie is aan dit abonnement is, dat je per maand in CASH gewoon kan betalen en dat je het ook zo gewoon kan opzeggen.

Met de app kaarten in mijn handen ging ik verder, om mijn zoektocht naar een tweedehands fiets door te zetten. Nou, na een lange tijd te zoeken, kwam ik er dus achter: op Hawaii zijn geen tweedehands fietsen te vinden in de fietswinkels. Sterker nog, de fietsen zijn duur.

Mariel is/was misschien blond, maar haar helder moment kwam in zicht: ze moet eens kijken bij Walmart. En raadt eens wat ze heeft: een fiets van Walmart. De fietsen hier zijn anders dan bij ons. Je hebt hier totaal niet dezelfde fietsen als wij hebben in België. Het shoppen bij Walmart was heerlijk: bedlinnen, handdoekjes, kussens, leuke lampjes, fiets en fietsvergrendelaars. De verkopers waren heel vriendelijk en stonden klaar voor een babbel. Het is zelfs zo dat ik morgen met een local normaal wat ga eten. Hoe leer je het eiland het beste kennen? Door de locals! Hopelijk wordt het morgen een leuke dag.

image1

Na een lange fietstocht. Of ahja, het voelde lang omdat ik niet kon doortrappen met 6 zakken aan je stuur en een gevulde tas op je schouder. Eenmaal thuis aangekomen, kon ik men nieuwe kamer iets meer persoonlijker maken. Ja, je hoort het: ik kon wisselen van kamer. De eenpersoonskamer is veranderd in een kamer niet meer aan de snelweg, met een tweepersoonsbed (ik heb de enkele bedden tegen elkaar geschoven). Ik mag zeggen dat mijn kamer nu gezellig aan het worden is.

Na mijn nieuwe kamerindeling, begon dat maagje toch wel te knorren voor wat voedsel. Dus Mariel ging naar de drugstore om eten te halen. Het menu van deze dag, morgenmiddag, overmorgen is koude schotel. Ik moet alleen nog een blikopener gaan halen want anders kunnen de doperwtjes er niet in (haha). Wist je dat de aardappelen hier per twee verpakt zijn? Niet dat ik die gekocht heb. Ik hoor je al denken Griet: Mariella een aardappel? Haha neen. Na twee keer op en af van de winkel, kon ze beginnen met koken. Tot donderdag in de aanbieding bij drugstore: 3 flessen Coca Cola, Sprite, Fanta, … voor 5 dollar. Dat is toch geen geld?!?!

image1 2.jpeg

Tijdens het koken raakte ik ook meer aan de babbel met mijn unitgenootje: Lexi. Ze is echt een leuke meid en ik denk dat het wel gaat klikken tussen ons. Onze andere unitgenoot heb ik ook vandaag ontmoet. Ze heet Vivian en heeft een koelkast voor haar alleen. De koelkast is helemaal voor haar alleen, want ze heeft daar eten in liggen, wat zo kan wegkruipen. Toen ik aan het schoonmaken was in de keuken, kwam ze haar water even uit de koelkast pakken. Ik kon zo gaan kokhalzen: die geur – BLEH -.

Ja, en dat was het wel zo’n beetje voor vandaag.

Loviess

Mariel

PS.: Voor een fiets in Hawaii aan te kunnen kopen, moet je ook een 
fietsrijbewijs aanschaffen.
PS.: Er leven hier ook salamanders of hagedissen. 
     Kijk wat een schatje <3  
image1 3

2 gedachtes over “Een dag vol verrassingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s