Van droog naar nat

(18-08-18 – lokale tijd 20:36 uur)

Lezer daar ben ik weer 😀

Ik bied alvast mijn excuses aan dat er gisteren niks online kwam. Maar ik was gewoon te moe in de avond om nog een blog te gaan schrijven.

Wat heb je gisteren dan gedaan vraag je je natuurlijk af.. 

Dat zal ik je dus gaan vertellen. Gisteren, werd ik al om 06:00 uur wakker. De jetlag is stilaan aan wegtrekken hoor. Maar dus, ik ging even naar buiten, in de veronderstelling dat het nog wel te doen ging zijn. Dikke pech, want het was om 06:00 uur, ja lees het goed 06:00 uur al 30 graden hier (zonder wind). Het werd dus een zware dag. In de ochtend ben ik gewoon heerlijk op mijn dorm gebleven: netflixje kijken, werken voor Mercurius, lessenrooster uitzoeken, etc. en daarna nog even naar Walmart en Verizon.

IMG_5983

Herman speciaal voor jou: een foto van Walmart. Waar moest ik nog meer heen?

Op een gegeven moment werd ik gebeld door mijn nieuwe Duitse en Denemarkse vrienden. Ze wouden even op visite komen. Heel gezellig, wat gepraat en gelachen. Toen opeens kwam mijn nieuwe dormgenoot naar binnen: Claire. Wat is dat een leuke meid. We kunnen het goed met elkaar vinden. Ze komt uit Wyoming (een staat in de VS). Ze gaat hier voor een jaar rechten studeren.

De jongens vertrokken en wij leerden elkaar nog beter kennen. We wouden allebei naar het strand. En dus vertrokken we, te voet. Het was 25 minuten wandeling. Te doen dus. En toen kwamen we aan het op strand. Wat is Waikiki een mooi strand. Het water was lekker op temperatuur, de bootjes die je zag varen, het gekwispel van het zand onder je voeten. Eén woord: Heerlijk! We zijn op het strand gebleven tot de zon onderging. De zonsondergang was prachtig. Hier zal ik vaker komen!

Hoe ging het er vandaag aan toe? 

Ik was eigenlijk van plan om gisteren te gaan hiken. Echter, was het daar veel te warm voor. Maar vandaag, was het er heerlijk voor. In de ochtend zag ik een kleine partytent buiten staan. Het was vandaag de dag dat je eigenlijke contract van dit complex begon, dus kwamen er vandaag veel nieuwe gezichten hier “wonen”. In de ochtend ben ik eerst bij de medewerkers bij de tent gaan zitten om lekker te kunnen socializen. Wat hou ik toch van praten..

Daarna heb ik de bus gepakt en na een uur op de bus zitten, kwam ik eindelijk daar: Moana Valley. Prachtig! Dit is echt een aanrader om te bezoeken, mocht je ooit hier op het eiland zijn.

Onderweg erna toe, ja je kent me, ik ga weer praten tegen een vreemde. Hij liep alleen, ik liep alleen dus ja, beter samen dan alleen. Ik begin in mijn ‘perfect’ Engels tegen hem te praten. Kom ik bij de vraag: Where are you coming from?. Weet je wat hij antwoordt. Nee he? The Netherlands. Dus dan kom ik in mijn perfect Nederlands: dan kunnen we gewoon Nederlands met elkaar praten. Hij was verbaasd en begon te lachen. Hij zo dit heb ik nog niet eerder meegemaakt hier. Skip, zo heet hij, was hier op vakantie voor een anderhalve maand en vertrekt morgen weer terug richting Amsterdam. Jammer, maar helaas, dacht ik even dat ik een Nederlandse vriend hier ging hebben. We hebben het leuk gehad samen en zijn samen gaan hiken doorheen Moana Valley richting de Lyon Arboretum.

Het was fenomenaal om te zien. Het is nog veel hoger dan op de foto lijkt. Het is gewoon adembenemend. Het beeld was het geklauter door de modder helemaal waard. Dit is waarom ik van Hawaii hou. Je hebt aan de ene kant het mooie stadsleven met het strand, maar draai je je om, dan ga je de natuur in en vindt je rust en kalmte. Het is hier zo mooi. De wandeling was niet zonder vallen en opstaan. Maar het is gelukt en ik ben nog heel. Het was er glad vanwege de regen die tijdens het wandelen doorkwam. Maar zelfs met regen hier, is het heerlijk qua temperatuur. Even voor de duidelijkheid: de waterval was spectaculair.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Na mijn Moana Valley-avontuur, ging ik weer terug naar de dorm om me te kunnen wassen. Ja, modder op je benen, dat moet eraf. Daarna ben ik samen met Claire nog even boodschappen gaan doen. Je raadt het al in de Walmart. Nu net heb ik een lekkere maaltijd achter de kiezen gestoken en is de avond begonnen en ik weet niet wat te doen.

PS.: Skip, mocht je dit ooit lezen. Het was heel erg fijn om met jou het avontuur in Moana Valley aan te gaan. Ik heb ervan genoten. Misschien tot ooit en succes met je luchtverkeersopleiding: ik hoop dat je het examen haalt!

Loviess

Mariel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s