Kennismaking met mijn vakken

(30 augustus – 19:06 lokale tijd)

Goedemorgen voor jou, goedenavond voor mij,

Ik heb hurricane Lane overleefd. Het was een zware bevalling hier op het eiland, want hij heeft ons niet geraakt. We hebben de hele dagen binnen gezeten, maar eigenlijk konden we net zo goed naar buiten gaan. Maarja, weer een ervaring rijker.

Deze week is mijn eerste echte schoolweek. Het zit er voor deze week alweer bijna op. Gelukkig. Ik weet het niet, de omgang hier op school is totaal niet mijn stijl. Ik weet het dat ik naar al mijn lessen ga, ok, toch de meeste. Maar dat ze hier bij iedere les de aanwezigheid opnemen, zo raar. Zitten we weer terug in het middelbaar? Er staat zelfs punten op om in de les te komen. 10%! en ook nog eens 10% op participation. De deuren sluiten hier precies als je klas begint. Het academisch kwartiertje is vervlogen.

Ik had maandag de vakken: Mass Media Communication en International Marketing. Dit zijn kei leuke vakken. De prof van Mass Media is ook een super leuke vrouw met veel babbeltjes. Ze was er zelf maandag dan niet, maar ik had haar woensdag wel. De vrouw van International Marketing is meer into haar les, maar soms kan er een lachje van af.

Op dinsdag had ik Cultural Values/Hotel Management and Global Distance and Supply Chain Marketing/Management. Cultural Values, wat is dat een leuk vak. Ik denk dat ik dit het leukste vak van de vakken ga vinden. We moeten in groep een Hawaiiaans bedrijf met het Hawaiiaans bedrijfscultuur implementeren in een ander land, naar keuze. De groepverdeling is zeer random gedaan, maar ik zit met iemand van de VS, iemand van Taiwan en 2 van Japan. Dus dat wordt nog interessant. Ik ben de enige in de klas die marketing gestudeerd heeft, buiten de prof zelf en hij zegt dat onze groep daardoor heel sterk gaat staan. 😀

Ik ga niet veel woorden, of probeer ik toch aan Global Distance and Supply Chain Marketing/Management vuil maken. Maar wat was me dat. Die prof, het was net een tiran. Hij bleef maar doorpraten dat er mensen de klas moesten laten vallen en dat hij niet aan zoveel man les zou geven. Als hij dat überhaupt zou doen. Want wij moesten voordat iedere les begon het materiaal al snappen zodat we in de klas alleen maar een presentatie van een groep te zien kregen en dan discussies gingen voeren. Praat je niet in de klas is het 0/10?!?! Hij had zelfs een assistent die de verdere uitleg moest doen omdat hij zelf er niet dieper op in zou gaan. Hij zou ook niks verbeteren maar de assistente. Wat is dat??? Nee, die professor was totaal niet aan mij besteed en dus heb ik dit vak ingewisseld voor Mass Communication Writing.

Mass Communication Writing lijkt me ook wel een interessant vak. Ik weet nog niet precies wat dit vak precies gaat inhouden, maar ik laat me verrassen.

Wat ook zo raar is hier: we hebben testen, quizes (gaan ook op punten), taken – huiswerk (ook op punten), groepswerken (ook op punten) en examens. Van 1 vak, heb ik gewoon 5!!!!! examens op deze korte periode. Ik snap er echt niks van.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat de heimwee in mijn lichaam de overhand neemt. Ik had het veel makkelijker verwacht dan het is. Ik mis iedereen zo hard! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet gehuild heb. Ik mis het thuisfront. Ik zit hier in mijn droomparadijs en ik mis België, thuis.

Morgen heb ik men eerste quiz van international marketing en vertrek ik na school samen met Demi naar Kauai. Dit is een ander eiland. Hier zullen we blijven tot maandagavond en dan komen we weer terug om dan dinsdag fris en fruitig in de les te zitten.

Ps.: Ik heb maandag vrij.

Loviess

Mariel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s