School

(19 september 2018 – lokale tijd 23:00 uur)

Aloha,

Het is eventjes geleden dat ik iets gepost heb, maar het gaat geweldig goed met mij. Ik ben nu helemaal gewend aan mijn nieuwe leven hier. Ik weet dat mijn familie thuis is, maar mijn Kalo Place-genootjes zijn mijn nieuwe familie geworden.

Ik begin te wennen aan het schoolsysteem hier. Het enige waaraan ik nog moet wennen zijn de readings die je vooraf moet doen. Voor 1 vak, hoef dit al niet meer, want ik heb heel mijn boek uitgelezen. Mijn favoriete les is International Marketing. De docent is zo into her students. Ze noemt ons her kids. We hadden afgelopen week een quiz en ik had een 9,5/10. Er stond bij 1 vraag discuss with me, dus ben ik vandaag na de les naar haar toe gegaan. Het ging over de indexes van Hofstede en omdat ik ze al kan combineren, vond ze dat ik te advanced bezig was, maar ze zei: ik geef je dat half punt toch terug, want dit is waar ik naartoe streef, omdat ik het kon argumenteren. Zo’n schatje.

De Amerikanen zijn zo competitief, daar moet ik dus nog wel echt aan wennen. Tijdens International Marketing moesten we een race houden met onze groepen voor ons groepswerk. We moesten rennen door de klas heen, vragen invullen voor het snelst zodat je je eigen onderwerp mocht kiezen. Ons onderzoek gaat gaan over de culturele aspecten van New Zealand.

Wat echt wel grappig is, is dat ik het moeilijk vind om nu in het Nederlands te schrijven. Ik begin gewend te geraken aan Engels en dan is deze overstap toch weer even moeilijk. Raar toch, dat je je eigen taal ook kan verleren. Soms kan ik gewoon niet meer op het Nederlandse woord komen en denk ik alleen maar in het Engels.

Voor mijn vak Mass Media Today moesten we onszelf promoten op Instagram. Mijn docent werd verliefd op mijn fotootje van mijn mamsie, oma en overgrootoma. Ze vond het prachtig. Azulli zat ook in het team voor de #she innovates. Ze hoopte zo dat we naar deze seminarie/panel gingen, omdat ze er zoveel tijd in had gestoken. We zijn dan ook speciaal voor haar gekomen. Het ging over hoe wij als vrouwen in de nieuwe technologie en in de mannenwereld moesten overleven en dat wij dit kunnen. Echter, hoe het concept in elkaar stak, sprak mij niet echt aan. De sprekers spraken alleen en er was geen animatie qua foto’s of filmpjes. Ook werden dezelfde vragen aan ieder panellid gevraagd en werd het wat saai afgebeeld. Maarja, portfolio-uren zijn belangrijk op de PXL.

Lovies

Mariel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s